logo czlazne.cz

Ruční masáže

Ruční masáže využívají různé hmaty prováděné školeným masérem nebo fyzioterapeutem k uvolnění specifické části, nebo i celého těla. Může také podpořit některé tělesné funkce a přispět k celkovému zdraví. Jde o universální techniku napříč kulturami, a tak v této kategorii naleznete například i speciální Havajskou masáž. K masáži lze samozřejmě využívat pomůcky, jako jsou lávové kameny, či různé emulze nebo přísady. Zde přinášíme některé známější nebo naopak zajímavé příklady.

.

Klasická ruční masáž celotělová

Mechanické působení ručními hmaty za pomoci masážní emulze (délka trvání 50 minut). Vede k uvolnění kůže, podkoží, svalů s následným zvýšeným prokrvením a regenerací.

Klasická ruční masáž částečná

Klasická masáž částečná trvá obvykle 15 minut. Za použití emulze se masíruje pouze vybraná část těla. Většinou se jedná o záda, šíji, hrudník, nohy nebo paže. Dochází k cílenému prokrvení vybrané oblasti, uvolnění svalů a pojivých tkání a zlepšení pohyblivosti kloubů.

Aromamasáž

Speciální jemná masáž s použitím vonných olejů prováděná školeným masérem, s následnou relaxací, celková délka trvání 60 min. Slouží k celkové relaxaci tělesné i psychické umocnění čichovými vjemy. Podporuje celkovou imunitu.

Vinná aromamasáž

Masáž za použití výtažku z hroznů a jadérek, bohatých na antioxidanty. Posiluje imunitu, oddaluje stárnutí a vypíná a posiluje pokožku.

Reflexní masáž

Ruční působení speciálními hmaty na nervová zakončení, bez použití masážního prostředku, délka trvání 30min. v počtu 3-4 sezení, je ordinována lékařem a prováděna fyzioterapeutem. Se zvolením vhodné sestavy (šíjové, zádové, pánevní) ovlivňuje reflexní změny kůže, podkoží a svalů.

Reflexní masáž chodidel

Masáž zaměřená speciálně na stimulaci nervových zakončení na chodidlech. Podporuje krevní oběh, lymfatický systém a činnost sekrečních žláz. Pomáhá proti stresu, úzkostem, nespavosti a bolestem hlavy.

Lymfodrenáž

Manuální drenáž lymfatických cév, délka trvání 30min. odstraňuje lymfatické otoky, proceduru ordinuje lékař, provádí školený fyzioterapeut.

Havajská masáž

Cílem masáže je dosažení fyzické i psychické pohody. Vychází z Havajské filosofie Huna. Využívá plynulé pohyby rukou k provedení měkkých i hlubokých technik, především lokty a předloktími. Plynulá masáž může být provázena relaxační hudbou. Posiluje krevní oběh a lymfatický systém. Navozuje stav psychické pohody, uvolňuje svaly a zvyšuje pohyblivost kloubů.

Masáž horkými lávovými kameny

K masáži slouží speciální lávové kameny, které akumulují velké množství tepla, které se během masáže uvolňuje společně s některými ionty. Dochází tak k důkladnému prohřátí organismu, prokrvení a aktivaci lymfatického systému. To vede k uvolnění, regeneraci a detoxikaci. Horké kameny, často v kombinaci s aromatickými oleji, navozují pocit klidu a relaxace.

Masáž z léčivého konopí

Masáž z léčivého konopí kombinuje výhody ruční masáže a četné blahodárné vlastnosti léčivého konopí. Konopí ozdravuje pokožku, léčí ekzémy, lupénku, akné nebo prostě suchou kůži. Pomáhá proti artritidě a dalším kloubním obtížím a působí obecně protizánětlivě, regeneračně a antibakteriálně.

Konopná masáž nohou

Je hluboká masáž nohou. Dochází k hlubokému prokrvení a podpoření správného fungování nervů. Konopí napomáhá uvolnit svaly, působí protizánětlivě a antibakteriálně.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.