logo czlazne.cz

Indické masáže Ajurvéda

Ajurvéda je tradiční, přibližně 5 000 let starý léčebný systém, původem z Indie. Člověk je v Ajurvédě pojímám celostně, s přihlédnutím jak k fyzickému, tak duševnímu stavu. Hlavním cílem je udržení přirozené rovnováhy v našem těle. Nemoc je chápana právě jako narušení této rovnováhy, Arjuvéda využívá celou řadu tradičních léčebných postupů, které během let ovlivnily jak východní, tak i západní medicínu. Jedním z na západě oblíbených příspěvků Ajurvédy jsou tradiční masáže, především pro jejich detoxikační schopnosti. Tyto masáže můžete zažít například v hotelu Park v Lázních Poděbrady.

Masáž Abhyangam

Je celotělová masáž podporující krevní oběh a lymfatický systém, což urychluje detoxikaci a má i omlazující účinky.

Jambeera pinda swedam

Při masáži Jambeera pinda swedam je celé tělo masírováno teplými měšci naplněnými citrony a směsicí bylin. Kromě podpory lymfatického a krevního oběhu ulevuje od křečí, bolestí zad a pomáhá proti revmatickým zánětům.

Masáž plosek nohou Padavagaha

Zlepšuje látkovou výměnu, podporuje regeneraci, především u nervových zakončení a vnitřních orgánů, čímž napomáhá jejich správnému fungování. Pomáhá také proti únavě.

Masáž Shirobhyangam

Masírovanou oblastí je hlava, šíje a ramena. Dochází k prokrvení celé oblasti a k uvolnění svalů a nervů. Masáž má celkový uklidňující účinek a zároveň ulevuje od bolestí hlavy.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.