logo czlazne.cz

Peloidní koupele

Při peloidní koupeli se klient nekoupe "pouze" ve vodě, ale v peloidu - látce, obvykle "kašovité" konzistence. Samotné slovo peloid, původem z řečtiny, znamená bahno. Nejčastějšími peloidy používanými v českých lázních jsou slatina a rašelina, méně časté jsou koupele bahenní. Hlavní výhodou peloidů je jejich schopnost zadržovat teplo, které se během koupele postupně uvolní a důkladně tak prohřeje tělo. Zároveň látky uvolňované z peloidu vyživují pokožku a působí protizánětlivě.

Slatinná koupel

Koupelová forma peloidní (kašovité) směsi slatiny a vody o teplotě 39°C, délka trvání 15min., následuje sprcha a suchý ovin 15min. Působí postupné rovnoměrné prohřívání organismu, vede ke svalovému uvolnění, prokrvení a regeneraci tkání. Je vhodná zejména u revmatických onemocnění, degenerativních poruch kloubů a svalů, ale i preventivně při zvyšování obranyschopnosti organismu. Vzhledem ke své náročnosti tepelné a tlakové je nutná předchozí ordinace lékařem.

Aubertina zlatá lázeň (slatinný extrakt)

Peloidní extrakty představují novou, dynamicky se rozvíjející formu léčebného využití peloidních látek. Aubertina zlatá lázeň je speciální lázeň ve slatinném extraktu, který neobsahuje pevné částice, proto je vhodný i pro užití v domácím prostředí a vana zůstává čistá. Extrakt má příznivé relaxační účinky na pokožku, obsažené látky potlačují vliv volných radikálů na pokožku a tím zpomalují projevy stárnutí. Po lázni se klient zpravidla nesprchuje ani neotírá, následuje relaxace v suchém zábalu.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.