logo czlazne.cz

Ostatní koupele

České lázně nabízejí mnoho různých koupelí s různými účinky. Některé jsou naprosto základními procedurami, zatímco jiné jsou zcela unikátní. Proto není snadné je jen tak zařadit do kategorií. Zde se můžete dozvědět základní informace o některých z nich.

Koupel perličková

Koupel s probubláváním vzduchu z drobných trysek, teplota koupele je 36 – 38°C , délka trvání 15min., následuje suchý ovin 15min. Působí relaxačně až sedativně, ve vyšších teplotách lehce dráždivě s jemným masážním účinkem.

Hydromasážní koupel

Hydromasážní koupel probíhá ve speciální vaně s tryskami kolem celého jejího obvodu. Voda je z vany nasávaná čerpadlem, provzdušněná a pak pod tlakem vháněna zpět. Proud vody lze usměrňovat nastavením trysek, takže během koupele zažijete skutečně důkladnou, cílenou vodní masáž. Hydromasáž ulevuje od bolesti kloubů a zvyšuje jejich pohyblivost. Také zlepšuje krevní oběh a uvolňuje svaly.

Vířívá lázeň

Vířivá lázeň funguje na podobném principu jako hydromasáž. Probíhá však v plastové vaně, která nabízí větší pohodlí a má pouze 2 trysky. Jednu v sedací a druhou v přední části vany. Masáž pomáhá při bolestech kloubů a páteře. Podporuje celkové prokrvení a uvolňuje svaly. Využívá se pro obnovu normálního fungování pohybového aparátu po úrazech. Teplota vody je okolo 37°C, což napomáhá prokrvení a umožňuje během koupele snadněji relaxovat.

Vířivá lázeň částečná

Na horní nebo dolní končetiny, teplota 37°C, délka trvání 10 min. Má osvěžující účinek na končetiny s jemným masážním efektem proudu vody.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.