logo czlazne.cz

Inhalace

Přes více než 4 000 let se používá inhalace kvůli svým blahodárným účinkům při nejrůznějších potížích s dýchacími cestami. Dříve se nejčastěji používaly páry mořské vody nebo dýmy z různých bylinek, v nichž se naši předkové velice dobře orientovali. Inhalace jako léčebná procedura, kterou známe a používáme dnes, však vznikla až v první polovině 19. století, kdy byly sestrojeny první inhalační přístroje a spočívá ve vdechování pro tělo prospěšných látek jako jsou aerosoli minerálních vod, léčebných roztoků nebo i kyslíků.

Inhalace minerální vody

Aerosoly čerstvé minerální vody se zvýšeným obsahem minerálních solí jsou trubicí inhalovány ústy, a jsou tak vdechovány přímo do spodních cest dýchacích a do plic. Náustek trubice slouží jednorázově, takže nehrozí přenos mikrobů.
Inhalace pomáhá rozpouštět hlen, kterého se pak tělo snadno zbavuje, a dýchací cesty tak zůstávají čisté. Série inhalací účinně pomáhá při léčbě chronických respiračních potíží, alergií a následků akutních infekcí dýchacích cest. Kromě toho mohou být opakované inhalace prospěšné také kuřákům a lidem žijícím v zakouřeném nebo prašném prostředí.

Při vdechování aerosolů minerálních vod, ať už nosem nebo ústy dochází ke zvlchčení dýchacích cest a rozpouštění hlenu, kterého se tak tělo snáze zbaví. Uvolní a pročistí se tak dýchací cesty.

Inhalace Vincentky

Inhalace léčivou minerální vodou Vincentkou – Minerální voda Vincentka obsahuje velkou koncentraci rozpuštěných solí a CO2. Ty pomáhají snadNěji rozpustit hlen a efektivně tak pročišťují nejen dýchací cesty, ale i střeva žaludek.

Inhalace kyslíku

Inhalovat je možné také kyslík. Děje se tak za pomoci měkké trubice zavedené do nosu. Takto vdechovaný vzduch má 40% - 60% koncentraci kyslíku a ideální vlhkost. Kyslík podporuje imunitní systém a srdeční činnost. Zvyšuje pružnost plic a výkonnost mozku. Před začátkem procedury Vám také může být podán antioxidantní nápoj, který účinky inhalace kyslíku zesiluje a navíc čistí organismus a oddaluje stárnutí.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.