logo czlazne.cz

Elektroléčba

Elektroléčba je fyzikální terapie, která je založena na léčebném účineku elektrické energie. Princip léčby je ve stimulaci nervů a svalů střídavým elektrickým proudem různé frekvence a intenzity. Léčba je vhodná jako podpůrná fyzikální léčba různých neurologických, ortopedických, interních a jiných onemocnění. Elektroterapii můžete vyzkoušet například v Centrálních lázních v Mariánských lázních,

TENS

Transkutánní elektrická nervová stimulace, označovaná jako TENS, je procedura, která využívá účinků elektrického proudu na nervové kmeny a vlákna. Elektrický proud proudí do těla ze dvou elektrod přichycených na kůži. Jde o nízkofrekvenční pulsy produkované nízkofrekvenčním oscilátorem.

Výhodou této procedury je tišení bolesti u onemocnění páteře či při pooperačních a poúrazových stavech. V některých případech se může využít i jako prostředek k tišení porodních bolestí.

Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.