logo czlazne.cz

„Jedinečná historická atmosféra v luxusních lázních“

Mariiny Lázně jsou jedinečným produktem odrážejícím historii Mariánských Lázní. Lázeňský resort zaměřený na využití přírodních zdrojů je prvním místem v Evropě a možná i na světě, kde se začalo léčit účinky přírodní rašeliny (historický název Moorbad). Mariiny Lázně jsou také místem vývěru přírodního CO2 Mariina plynu, který dal základ názvu města - Mariánské Lázně. Zárukou neopakovatelného zážitku v historickém ambiente jedné z nejstarších budov Mariánských Lázní bude komfortní ubytování ve 20 pokojích a unikátní lázeňský komplex s jedinečnými procedurami využívajícími přírodní Mariin plyn CO2 a rašelinu, který bude propojen krytými a vytápěnými kolonádami (promenádami s historickými expozicemi) s hotely Nové Lázně, Centrální Lázně.

Zajímavosti

Nově zrekonstruovaná část historického lázeňského letoviska Nové & Centrální Lázně v Mariánských Lázních.
Jedna z nejstarších a nejvýznamnějších budov v Mariánských Lázních s původními rašelinovými koupelemi, které se datují do roku 1882.
Úžasná poloha a výhled na kolonádu a park.
Maria Spa je místem, kde vyvěrá Mariin pramen – přírodní CO2, podle kterého je město Mariánské Lázně pojmenováno.
Mariiny Lázně a jejich rekonstrukce je dalším krokem společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. k obnovení historického jádra Mariánských Lázní a místa jejich vzniku. Obnovením Mariiných Lázní dojde k rozšíření unikátního historického komplexu na Nové & Centrální & Mariiny Lázně, který se tak stane jedním z nejúžasnějších a nejzachovalejších skvostů lázeňské architektury nejen v České republice, ale v Evropě vůbec.

Historie
Původní „Slatinné lázně“ byly vybudovány arch. Friedrichem Zicklerem v letech 1881-1882 v blízkosti pavilónu Mariina pramene. V přízemí bylo 34 kabin slatinných koupelí, kde každá kabina měla svoji odpočívárnu a šatnu, dále zde sloužila rozlehlá prosvětlená hala s relaxačními lůžky.

Slatinné lázně měly v Mariánských Lázních dlouhou tradici, již v roce 1903 poskytovaly více než 1 000 procedur denně. Dr. Nehr, jeden ze zakladatelů Mariánských Lázní, používal slatinu pro zábaly rukou a nohou. Poprvé celkovou slatinnou koupel vyzkoušel v roce 1823 Dr. Heidler.

Toto je také důvodem, proč jsou Mariánské Lázně považovány za první lázně na světě, kde byla poskytnuta první celková slatinná koupel.

Extra služby

  • Snídaně formou room service v ceně pobytu
  • Možnost výběru snídaně, polopenze nebo plné penze v Centrálních nebo Nových Lázních
  • Donáška ranních novin
  • Exkluzivní Mariin léčebný pobyt s rozšířenou vstupní prohlídkou a screeningem, až 28 procedur týdně
  • Prioritní časování procedur v Mariiných Lázních
  • Možnost neomezeného využívání komplexu Římských lázní v hotelu Nové Lázně
  • Možnost využití komplexu bazénu, saun v hotelu Hvězda (zdarma) a solné jeskyně v hotelu Hvězda (za poplatek)
  • Možnost využití Marienbad Kur & Spa karty
  • Exklusivní přístup do privátního relaxačního parku a zahrady s vlastním rybníčkem
  • Hotel je nekuřácký.
Třeboň

Třeboň

Lázeňské město Třeboň se nachází v Jižních Čechách, přibližně na půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem, v malebné nížinné oblasti zvané Třeboňská pánev.
Luhačovice

Luhačovice

Luhačovice nabízejí svým návštěvníkům, mnoho možností, jak strávit volný čas. Přímo ve městě je mnoho historických staveb a kulturních památek.
Lázně Aurora

Lázně Aurora

Lázeňské pobyty. Objevte blahodárnou sílu třeboňské slatiny v Lázních Aurora. Máme pro Vás širokou nabídku lázeňských pobytů plných kvalitních lázeňských procedur.
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou tradiční lázně s uvolňujícími zážitky.